Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (a továbbiakban: OGYÉI) 2019. augusztus 16. napján 14:00 órától 18.00 óráig, valamint 2019. augusztus 17. és 2019. augusztus 19. közötti napokon 08:00 órától 12:00 óráig az elektronikus ügyintézés az informatikai rendszerek karbantartása miatt szünetel.

Megértésüket köszönjük!

MORZSÁK

TARTALOM:Kormányzati Elektronikus Aláírás-Ellenőrző Szolgáltatás (KEAESZ) használata

Létrehozva: 2016. június 15.
Módosítás: 2016. június 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

E-learning ismertető

Bevezetés

Az elektronikusan aláírt dokumentumok esetében akkor lehetünk biztosak abban, hogy az aláírást valóban az aláírásban feltüntetett személy készítette, valamint hogy az aláíró valóban az adott dokumentumot írta alá, ha az elektronikus aláírást és az aláírt dokumentumot ellenőrizzük. Az ellenőrzés egy lehetséges eszköze a NISZ Zrt. által működtetett KEAESZ.

Az ellenőrzés során a KEAESZ szoftvere többek között kétséget kizáróan megállapítja, hogy az aláírt dokumentum és az elektronikus aláírás összetartozik-e, a dokumentum megváltozott-e az aláírás ideje óta, valamint hogy az elektronikus aláírás elkészítéséhez használt magánkulcs tanúsítványa az aláírás időpontjában érvényes volt-e.

 

Ellenőrizhető dokumentum- és aláírástípusok

A szolgáltatás segítségével az alábbi típusú dokumentumok, ill. aláírástípusok ellenőrizhetők:

  • PDF-dokumentumok,
  • XML-dokumentumok,
  • ASiC adathordozó formátum.

 

Az ellenőrzendő dokumentum feltöltése

  • Az ellenőrzéshez a Dokumentumellenőrzés fülön válassza ki az elektronikus aláírást tartalmazó állományt.
  • Amennyiben az elektronikus aláírás külön állományban van, jelölje ki „Az aláíráshoz tartozó eredeti dokumentumot is feltöltöm” szöveg előtti jelölőnégyzetet, majd az Eredeti fájl mezőben tallózza ki azt a dokumentumot, amelyhez az aláírás tartozik.
  • Írja be a képen látható szavakat a Captcha-kódhoz tartozó mezőbe.
  • Fogadja el az ÁSZF-et a jelölőnégyzet kipipálásával.
  • A Dokumentumok feltöltése gombra kattintva indítsa el az ellenőrzést.

Magyarország.hu

 

Az ellenőrzés eredménye

Az ellenőrzés sikerességéről a néhány másodperc múlva felugró ablakban kap tájékoztatást.

Magyarország.hu

Abban az esetben, ha a válasz az „Aláírás érvényes!”, a rendszer azonosította az elektronikus aláírást és érvényesnek találta azt. Ha a válasz az „Aláírás érvénytelen!”, a rendszer azonosította az elektronikus aláírást, de valamilyen okból azt érvénytelennek találta. „Nincs aláírás!” felirat esetén a dokumentum nem tartalmaz aláírást.

Az eredményt az Ellenőrzés eredményének letöltése gombra kattintva mentheti le egy PDF-állományba, amely - az aláírás ellenőrzés eredményén kívül - a feltöltött dokumentumon található aláírás(ok)at és időbélyeg(ek)et is.

 

KEAESZ Felhasználói Kézikönyv

Ugrás vissza...