Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hogyan igényelhetek elektronikus úton európai egészségbiztosítási kártyát?

Létrehozva: 2013. december 12.
Módosítás: 2013. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az igénylésre vonatkozó nyomtatványsablont az OEP oldaláról töltheti le a "Letöltés" oszlopban található ikonra kattintva, ha a számítógépére előzőleg már telepítette az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) programot.

Miután a nyomtatványt kitöltötte és leellenőrizte, válassza ki az ÁNYK keretprogram „Kapcsolat az ügyfélkapuval”/”Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre” menüpontot. A program ekkor titkosítja az állományt és megadja annak pontos elérési útvonalát és a fájl nevét.

A nyomtatványt az ÁNYK segítségével közvetlenül is feltöltheti, ha titkosítást követően a „Kapcsolat az Ügyfélkapuval”/”Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül” menüpontot választja.

Ebben az esetben Önnek csak az ügyfélkapus felhasználónevét és jelszavát szükséges megadnia, majd a „Rendben” gombra kell kattintania. A rendszer egy üzenő ablakban tájékoztatja Önt a feltöltés sikerességéről.

Sikeres feltöltést követően a Központi Rendszer érkeztetési igazolást küld Önnek, melyet az Értesítési tárhelyen olvashat.

A nyomtatvány feldolgozásával kapcsolatban az OEP munkatársai tudnak Önnek további tájékoztatást adni.

Az Európai egészségbiztosítási kártya igénylésével kapcsolatos részletes tájékoztatót az OEP oldalán tekintheti meg.

OEP ügyfélszolgálatok elérhetőségeit itt olvashatja.

Ugrás vissza...