Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ügyfélkapus regisztráció érvényességének meghosszabbítása

Létrehozva: 2006. április 5.
Módosítás: 2010. március 16.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az ügyfélkapus regisztráció addig érvényes marad, ameddig azt Ön meg nem szűnteti.  Ügyintézése és adatai biztonsága érdekében azonban a Központi Rendszer két évben maximálja az Ügyfélkapuhoz tartozó jelszó érvényességi idejét. A jelszó érvényességének lejárta előtt Ön a regisztráció során megadott e-mail címére automatikus figyelmeztetést kap. Ha ekkor frissíti jelszavát, az frissítéstől számított 2 évig használható.

Amennyiben az ügyfélkapus regisztrációt követő 2 éven belül megváltoztatja jelszavát, az a változatástól számított 2 évig érvényes lesz. Természetesen a jelszó lejárta előtt ebben az esetben is figyelmezető e-mailt kap.

Akinek még nem járt le az Ügyfélkapu regisztrációhoz tartozó jelszava, egyszerűen lépjen be az Ügyfélkapun, majd a belépés után változtassa meg jelszavát.

Akinek a jelszava már lejárt, de a lejárattól számítva még nem telt 60 nap, az Elfelejtett jelszó opcióval kaphat új jelszót. Ehhez ki kell tölteni az Elfelejtett jelszó űrlapot. Az űrlapon meg kell adni a felhasználói nevet és a regisztrációkor megadott e-mail címet (amennyiben az Ügyfélkapun belépve a Saját adatok menüpontban, vagy a regisztrációs szervnél az e-mail címet azóta megváltoztatta, akkor az éppen aktuálisat kell megadni!). Erre az e-mail címre a rendszer egy új, egyszer használatos kódot küld, amellyel bejelentkezhet. A jelszót a Jelszóváltás menüpont alatt megváltoztathatja!

Akinek a jelszava lejárt és a lejárattól számítva már több mint 60 nap eltelt, akkor a lejárt regisztráció tulajdonosának ismét személyesen kell megjelennie az illetékes okmányirodában, és ott újra kell aktiválnia Ügyfélkapu-regisztrációját.

 Az és a keresztül elérhető szolgálatásokról eTananyagainkban további információkat találhat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...