Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hogyan szüntethetem meg ügyfélkapumat?

Létrehozva: 2006. április 5.
Módosítás: 2010. október 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A regisztrációs adatok törlését a regisztráció iránti kérelemmel azonos módon lehet kezdeményezni, azaz:
 
  1. Személyesen okmányirodában - Ezt bármelyik okmányirodában intézheti. A személyazonosítás után a Regisztrációs adatlap törlésre vonatkozó pontjának megjelölésével és aláírásával a hozzáférés haladéktalanul megszűnik, a regisztrált adatokat töröljük.
  2. Interneten az Ügyfélkapun keresztül - Ebben az esetben jelentkezzen be az Ügyfélkapun, majd válassza ki a Saját adatok/ Beállítások / Ügyfélkapu megszüntetése
    lehetőséget. Amint ezt jóváhagyja, törlődik az ügyfélkapuja. A sikeres törlésről visszaigazolást kap.
  3. Elektronikusan aláírt elektronikus űrlapon. - Ebben az esetben be kell jelentkeznie az Ügyfélkapun, majd ki kell jelölnie a Regisztrációs adatlap törlésre vonatkozó pontját és el kell küldenie az adatlapot. Amint ezt az űrlapot elküldi, visszaigazolást kap adatainak törléséről.
Ugyancsak törlésre kerülnek az adatai, amennyiben interneten keresztül a Regisztrációs adatlap kitöltésével elindította a regisztrációs folyamatot, azonban annak elküldésétől számított 30 napon belül nem jelenik meg a regisztráló szerv előtt azonosítás céljából.
Személyes ügyfélkapujának adatai akkor is törlődnek, ha Ön adatai kezeléséhez történő hozzájárulását visszavonja. Ezt az okmányirodákban személyesen teheti meg.
Fontos tudnia, hogy bármelyik formában törölteti ügyfélkapuját, a törlés nem érinti a korábban megkezdett ügyindításait vagy az eljárások érvényességét!
Figyeljen arra, hogy amennyiben adatai (név, e-mail cím, jelszó) megváltoznak, azt személyesen, vagy Ügyfélkapun keresztül lehet bejelenteni (a névváltozást csak személyesen!). Ennek elmulasztása esetén - a változás bejelentési kötelezettsége teljesítéséig - az elektronikus közigazgatási ügyintézésből kizárható!

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...