Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Okmányirodai szolgáltatások

Létrehozva: 2006. április 5.
Módosítás: 2006. április 5.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:


Az internetes okmányiroda jelenleg időpontfoglalásra és hatósági ügyek elektronikus előkészítésére, és néhány ügy teljes elektronikus ügyintézésére ad lehetőséget, attól függően, hogy Önnek milyen regisztrációja van.
Véglegesített regisztrációval az összes internetes okmányirodai szolgáltatást igénybe veheti (időpontfoglaláshoz nem kell használnia személyes ügyfélkapuját!).
Ideiglenes regisztrációval egy alkalommal tud csak ügyet indítani. Ebben az esetben az ügyintézéskor az okmányirodában könnyen hitelesítheti regisztrációját. Ne feledkezzen meg arról, hogy az ideiglenes regisztráció csak 30 napig él!
A rendszerbe az összes okmányiroda be van kötve, a térképen megtalálhatja a lakóhelyéhez legközelebb esőt. A Kormányzati Portál hivatalkeresőjével megkeresheti az Önhöz legközelebb eső intézményt.
Az ügyfél az internetes okmányirodában elektronikus úton előkészítheti egyes közigazgatási ügyeinek intézését. A rendszer segíti az ügyfelet az ügy intézéséhez szükséges nyomtatvány kitöltésében, a mellékelendő okiratok összegyűjtésében, valamint az okmányirodai megjelenéshez szükséges időpont-egyeztetésben.
Ügyei intézése céljából időpontot foglalhat a közigazgatási szervnél (pl. okmányirodában), ahol a megadott időpontban az előzetes egyeztetésnek megfelelően intézhetők az ügyek. A tényleges ügyintézési idő csökken, mert az internetes okmányiroda segítségével elérhető közigazgatási szervnél előzetesen már megtörténik a hatósági ügy előkészítése.
Ugrás vissza Ugrás vissza...