Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Betegéletút lekérdezés

Létrehozva: 2006. április 19.
Módosítás: 2011. június 16.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az állampolgár e funkció segítségével nyomon követheti, kontrollálhatja az egészségügyi szolgáltatók vele kapcsolatos finanszírozási célú jelentéseit, láthatja azok költségeit.

A szolgáltatás a következő kategóriákban nyújt adatokat:

A) Ellátási adatok
(pl. kórházi, szakrendelői, fogászati, diagnosztikai, művese kezelési, házi szakápolási, gondozói, stb.)  

  • ellátási adatok

  • pénzbeli ellátási adatok (jellege, kezdete, vége, folyósított összeg)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fenti adatok tartalma a szolgáltatók által az OEP felé jelentett elszámolási adatokból származnak.

B) Vény (recept) kiváltási adatok
(pl. gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, gyógyfürdő szolgáltatások)

- vénykiváltási (recept) adatok (vénykiváltás helye, kiváltás ideje, kiváltott termék vagy szolgáltatás, támogatás (Ft), beteg térítési díj (Ft), orvoskód, orvosnév)

C) Pénzbeli ellátási adatok
(pl. táppénz)

A pénzbeli ellátási adatok nem tartalmazzák a kifizetőhelyi adatokat.

Napló

A "Napló megtekintés" menüben az a tevékenység-napló érhető el, mely alapján ellenőrizhető, hogy személyes ügyfélkapunkkal az OEP rendszerében milyen típusú lekérdezések történtek.

A napló az alábbi adatokat rögzíti tevékenységünkről:

  • Esemény (pl: bejelentkezés ideje, TAJ szám szerinti lekérdezés stb)

  • Időpont (mely időpontban történt a lekérdezés)

  • Kérdés (pl. konkrétan mely TAJ számra történt a lekérdezés)

  • Válasz (megtörtént-e a TAJ szám szerinti lekérdezés)

Lekérdezési mennyiség

TAJ szám és személy adat szerinti lekérdezésre naponta 3 alkalommal van lehetőség. Egyéb lekérdezések (jogviszony lekérdezés, betegéletút, napló megtekintése) korlátlan számban rendelkezésre állnak az Ügyfélkapu-regisztráltak részére.


Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, mint az 1997. évi XLVII. tv. (Eüatv.) 3.§ i) pontja szerinti adatkezelõ a 4.§ (2) g ) pontban nevesített módon az egészségügyi ellátások finanszírozása céljából, a 2007.07.25-tõl hatályos 22.§-ának (6) bekezdése alapján, adatokat 10 éves idõszakra visszamenõleg kezelhet. Ennek alapján az OEP az ennél régebben igénybevett ellátásokról adatokat személyazonosításra alkalmas módon nem tárolhat és nem szolgáltathat. Az OEP az ellátások finanszírozása során 1998. január 1 elõtt igénybevett ellátások esetében - TAJ azonosító hiánya miatt - ellátási adatokkal nem rendelkezik. 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisában nem szerepelnek egészségügyi dokumentációk (pl. leletek, zárójelentések, beteglapok) amelyek bár az Ön ellátáshoz kapcsolódhatnak, de a társadalombiztosítás finanszírozásához nem köthetõk. Ezek a dokumentumok továbbra is csak az Ön által igénybevett ellátás helyén, illetleg a házi- vagy kezelõorvosi betegdokumentációban lelhetõk fel. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...