Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Biztosítotti jogviszony lekérdezés

Létrehozva: 2006. április 18.
Módosítás: 2006. április 18.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:


A foglalkoztatók, valamint egyéb jogi és természetes személyek bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítése eredményeképpen, az OEP nyilvántartási rendszerében kezelt adatokból az Ügyfélkapun bejelentkezett felhasználó a saját biztosítási jogviszonyával kapcsolatosan érhet el tájékoztatást.
Az állampolgár e funkció segítségével meggyőződhet arról, hogy foglalkoztatója teljesítette-e jogszabályokban rögzített bejelentési kötelezettségét, amely a biztosítotti jogviszony vizsgálata során alapvető jelentőséggel bír (pl. táppénz megállapítást megelőzően jogszabály által kötelezően előírt vizsgálata).
Lekérdezhető információk:
  • Nyilvántartási szám
  • Bejelentő név
  • FEOR
  • Jogosultság kezdete
  • Jogosultság vége
Felhívjuk figyelmét, hogy a jogviszonyára vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek. Adatbázisban jelenleg egyeztetési és adattisztítási munkálatokat végez az OEP. Amennyiben az Ön jogviszonyára vonatkozó adatokban hibát talált, kérjük, hogy a lekérdezést a későbbiekben ismételje meg.
Ha eltérést tapasztal
Ha 2006. július 1-jét követően is eltérést tapasztal, ezt a foglalkoztatója szerint területileg illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnak szíveskedjen jelezni, mert munkatársaik az Ön jelzése alapján megkeresik a bejelentésre kötelezettet, a szükséges adategyeztetés és a hiányzó adatok pótlása céljából.  
Keresse meg a megyei egészségpénztárt!
Ugrás vissza Ugrás vissza...