Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Betekintés a cégiratokba elektronikus úton

Létrehozva: 2006. november 16.
Módosítás: 2009. szeptember 24.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A cégbíróság a kft.-k és az rt.-k 2005. január 1. után benyújtott bejegyzési kérelmeit tartja nyilván elektronikus formában is. 2007. január 1-jétől lehetőség van 10 évre visszamenőleg bármely papír alapú iratról is elektronikus másolat kiadását kérni.
Ha szeretne betekinteni a cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okiratokba, akkor kérelmét küldje el a következő e-mail címre:

 IRM  Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban közreműködő Szolgálat (Céginformációs Szolgálat) címére: cegszolgalat@kim.gov.hu

A cégbíróság, illetve a Céginformációs Szolgálat a kérelem alapján az okiratot a kérelem érkezésétől számított 15 napon belül megküldi. A cégbíróság, illetve a Szolgálat által kiadott okirat elektronikus aláírást és időbélyegzőt nem tartalmaz, kérésre azonban az elektronikus okiratot minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel látják el, így az elektronikus közokiratnak minősül.
Az elektronikus közokirat kiállításával a cégbíróság, illetve a Szolgálat azt tanúsítja, hogy a megküldött elektronikus okirat tartalma megegyezik az eredeti okiratéval.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...