Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Időpontfoglalás elektronikus ügyindítás nélkül

Létrehozva: 2006. április 2.
Módosítás: 2006. április 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az elektronikus ügyindítás nélküli is foglalhat időpontot.

Az internetes okmányiroda időpontfoglalási funkcióját egy konkrét ügyhöz kapcsolódóan, de ügyindítás nélkül is használhatja, akkor is, ha Ön nem rendelkezik személyes ügyfélkapuval. Ezt a funkciót megtalálja a Kormányzati Portálon az internetes okmányirodában.

Időpontfoglalását háromféleképpen intézheti:

  • Válasszon okmányirodát! – ebben az esetben először kiválaszthatja, hogy ügyét melyik okmányirodában szeretné intézni. Ezután kiválaszthatja ügyét.

  • Válasszon okmányirodát és adja meg ügyét egyszerre! – ezt a lehetőséget akkor válassza, ha tudja, hogy milyen ügyet melyik okmányirodában szeretné elintézni.

Bármelyik "úton" is jut el a konkrét időpontfoglaláshoz, a rendszer ott megjeleníti az adott okmányiroda heti naptári adatait, 2 órás bontásban. Ön ezekből a felkínált két órás idősávokból választhat, de a kiválasztott két órás idősávon belül a rendszer fog kijelölni Önnek egy konkrét időpontot, mely átlagosan 15 percnyi időt jelent ügyének intézésére.

A megjelenített táblázatban halványan jelöltek azok az időszakok, melyek már foglaltak, azaz abban a kétórás időintervallumban Ön nem kérhet foglalást ügyének intézésére. A megjelenített naptárban kiválaszthatja a szabad időszakok közül azt, mely Önnek megfelelne. A rendszer lehetőséget biztosít több lehetséges időszak megjelölésére, de háromnál több időszakot nem jelölhet meg.

Ha lefoglalta időpontját, az internetes okmányiroda külön képernyőn értesíti Önt a kívánt időpont elfogadásáról, feltűntetve gyorsazonosítóját, amely az okmányirodában az Ön azonosításához kell majd.

Amennyiben Ön rendelkezik személyes ügyfélkapuval, és csak az internetes okmányiroda időpontfoglalás funkcióját kívánja igénybe venni (ügyindítás nélkül), akkor ezt ugyanúgy megteheti.

Ugrás vissza Ugrás vissza...