Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Mi az ügy?

Létrehozva: 2006. április 2.
Módosítás: 2006. április 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az internetes okmányirodában több funkció és szolgáltatás biztosítja hatósági ügye alapos előkészítésének lehetőségét. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy a kérelem benyújtásához szükséges adatokat megadja, időpontot foglaljon a hatósági ügye intézésére illetékességgel rendelkező okmányiroda virtuális ügyfélszolgálatán, stb.

Az előkészítő tevékenységet a rendszerben egy folyamattá, egy ún. üggyé szerveztük. Tehát minden hatósági ügy előkészítése egy ügy keretében történik. Az ügy nem hatósági ügy, ebben a folyamatban a közigazgatási eljárás szabályait csak annyiban vettük figyelembe, hogy az ügy egy hatósági ügyet készít elő.

A hatósági ügye intézéséhez szükséges kérelem elektronikus úton történő benyújtását követően, a konkrét ügyintézés lefolytatásához az Ön - illetékes okmányirodában történő - személyes megjelenésére van szükség. Az okmányirodában az elektronikus úton előterjesztett kérelmének letöltését és az Ön személyes megjelenését követően megkezdődhet az közigazgatási eljárásjog szabályai szerinti érdemi hatósági ügyintézés.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...