Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hogyan tehet lakcímbejelentést a hajléktalan (lakcím nélküli) állampolgár?

Létrehozva: 2006. április 3.
Módosítás: 2010. május 11.
Forrás: Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ideiglenes szálláshellyel sem rendelkező hajléktalan személynek lakóhelyeként azt a települést kell bejelentenie, ahol szokásosan megtalálható. (település szintű bejelentkezés). A nyilvántartásba ebben az esetben a bejelentett település neve (a fővárosban a kerület megjelölése) mellett „lakcím nélküli” bejegyzést kell tenni. (E lakcím adat a település megnevezésén kívül, más cím adatot, közterület elnevezést, házszámot, stb. nem tartalmaz)
 
A hajléktalanszálláson tíz napnál többet tartózkodó lakcím nélküli személyt a szállásadó a tizedik napot követő huszonnégy órán belül köteles bejelenteni a szálláshely szerint illetékes jegyzőnél.
 
A bejelentésre az általános szabályok vonatkoznak, a nyilvántartó hatóság az eljárás során a közigazgatási hatósági eljárás általános bizonyítási eszközeit alkalmazhatja.
 
Bejelentésekor a jogszabályban meghatározott iratokat köteles bemutatni, illetve leadni. A bejelentést Lakcímjelentő lap kitöltésével kell teljesíteni. A bejelentés nyilvántartásba vételéről a polgár új lakcímigazolványt kap az illetékes okmányirodától. A lakcímigazolvány kiállítása az általános szabályok szerint illetékmentes.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...